Michelin ALPIN 7: naujos žieminės padangos, kurių tikslas – sėkmingai atlikti bandymus dėl geresnio stabdymo ir pasipriešinimo riedėjimui

Praėjusiame straipsnyje patikrinome naują “Continental” žieminę padangą, skirtą galingiems automobiliams, o dabar pasinerkime į kito aukščiausios klasės gamintojo – “Michelin” – padangas. Tačiau šį kartą apžvelgsime labiau paplitusį modelį, skirtą daugumai rinkoje esančių transporto priemonių. Jis sukurtas remiantis dar 2019 m. pristatytu 6-uoju modeliu ir siūlo pastebimų patobulinimų: Šie patobulinimai: 6 % geresnis stabdymas ant sniego, 1,5 % greitesnis greitėjimas ant sniego ir 9 % mažesnis pasipriešinimas riedėjimui, kuris turės tiesioginės įtakos elektromobilių ridai.

Šioje naujoje kartoje “Michelin” ir toliau remiasi kryptiniu V formos protektoriaus raštu, panašiu į populiarųjį visasezonį modelį ” CrossClimate 2″. Tačiau naujoji žieminė padanga turi daugiau lamelių ne tik palyginti su “CrossClimate”, bet ir su ankstesne padanga.

Tai, kas daro “Michelin” padangas išties unikalias, yra jų besikeičiantis protektoriaus raštas. Nusidėvėjus padangai, lamelės išsiplečia, kad būtų išlaikyta optimali trauka net ir esant mažesniam protektoriaus gyliui. Į šią technologiją, vadinamą “Evolving Protektor Pattern”, tikrai verta atsižvelgti, nes daugumoje bandymų vertinamos tik naujos padangos, tačiau neatsižvelgiama į padangos eksploatacines savybes per visą jos naudojimo laiką. “Michelin” netgi atliko bandymus, kad įrodytų, jog “Alpin 7” atitinka ES sukibimo su šlapia danga standartus, net ir nusidėvėjusi.

Dabar apžvelkime, ką bandymai atskleidė apie “Alpin 6” ir ko galime tikėtis iš naujojo modelio. Dažnai kaip silpnoji vieta buvo įvardijamos savybės ant šlapios dangos, todėl tikimasi, kad naujojoje versijoje jos bus pagerintos dėl pritaikyto protektoriaus dizaino, kuris efektyviau šalina vandenį. Tačiau, kitaip nei kitais aspektais, “Michelin” nepateikė jokių šį teiginį pagrindžiančių matavimo duomenų.

Kitas dažnai minimas ankstesnio modelio trūkumas buvo stabdymas sniege, kuris, kaip minėjome anksčiau, buvo pagerintas 6 %. Nors tai gali skambėti nereikšmingai, tačiau net ir nedideli patobulinimai gali būti pastebimas šiuolaikinių žieminių padangų skirtumas. Valdymas važiuojant dideliu greičiu taip pat buvo kritikuojamas, tačiau didelių patobulinimų čia nesitikime, nes tai nėra pagrindinis ” Alpin 7″ tikslas. Vietoj to, važiavimas dideliu greičiu labiau atitinka “Pilot Alpin 5” modelį, orientuotą į našumą.

Galiausiai susirūpinimą kėlė didelis pasipriešinimas riedėjimui, tačiau jis gerokai pagerėjo, ypač siekiant pritaikyti elektromobiliams (EV) ir hibridinėms transporto priemonėms. Tai vis svarbiau bandymų rezultatams, nes vis daugiau dėmesio skiriama efektyvumui ir tvarumui.


Nekantriai laukiame pirmųjų “Alpin 7” žiemos bandymų, ypač dėl to, kad “Pilot Alpin 5” užima pirmąją vietą mūsų žieminių padangų sąraše, o “Alpin 6” nepasiekė tokios pat sėkmės ir net nepateko į dešimtuką. Pirmiausia dėl to, kad jos aukštesnė nei premium kaina nebuvo pateisinta jos našumu. Tikimės, kad “Alpin 7” padanga tai pakeis, nes “Michelin” pasižymi geru inovacijų diegimo stažu.