“Barum Polaris 6”: nauja nebrangi žieminė padanga – savybės, ko tikėtis atliekant bandymus

Mūsų serijoje, kurioje aptariame naujas 2024 m. sezono padangas, pereiname prie pigių padangų segmento, kuriame dažnai dominuoja Azijos gamintojai. Tačiau šiandien dėmesio centre – europietiškas modelis, konkrečiai iš Čekijos: šeštasis “Barum Polaris” serijos modelis.

Generacijos numeracija: Peržiūra: iš arčiau

Nors “Barum Polaris 6” vadinamas šeštuoju modeliu, numeracija gali būti šiek tiek klaidinanti. Penktasis modelis, pristatytas 2018 m., sekė “Polaris 3”, praleisdamas numerį. Techniškai tai reiškia, kad “Polaris 6” yra penktoji karta, tačiau vis dėlto jis buvo nekantriai laukiamas. Laukimą iš dalies lėmė ilgametis “Barum” ryšys su “Continental” grupe, leidžiantis naudotis pažangiomis technologijomis, panašiai kaip “Kleber” naudojasi “Michelin”.

Dizainas ir protektoriaus savybės

Barum Polaris 6 dizainas akivaizdžiai skiriasi nuo ankstesnės Polaris 5 kartos padangų, o labiau primena naujausias Continental TS žiemines padangas, kurios taip pat daugiausia gaminamos Čekijoje. Naujasis modelis pasižymi “V” formos protektoriaus raštu, optimizuotu veikimui snieguotomis sąlygomis. Be to, atnaujintas padangos mišinys, kad būtų mažesnis pasipriešinimas riedėjimui ir padidintas patvarumas, todėl ji “paruošta elektra varomiems automobiliams”.

“Barum Polaris 5” ir “Continental WinterContact TS860” ir “Barum Polaris 6”

Našumo patobulinimai

Barum pateikė išsamų palyginimą su ankstesnės kartos padangomis, iš kurio matyti reikšmingi patobulinimai:

  • Patvarumas padidėjo 8 %.
  • Pasipriešinimas riedėjimui ir triukšmo mažinimas pagerėjo po 3 %.
  • Padangų savybės ant sniego pagerėjo 2 %, o savybės ant šlapios ir sausos dangos išliko 100 %.

Ankstesnė karta

Barum Polaris 5

Barum Polaris 5

★★★☆☆ 3.2/5

Matmenys: 135/35R13 - 255/80R19

Number of sizes: 68

Testų skaičius: 5

Parodyti daugiau informacijos ...

Ankstesnės kartos apžvalga: Stipriosios ir silpnosios pusės

Žvelgiant atgal į “Polaris 5”, ji labiausiai buvo giriama dėl mažų degalų sąnaudų ir ilgo tarnavimo laiko, o ant sniego ji jau pasižymėjo solidžiu našumu. Su naujojo modelio patobulinimais “Polaris 6” turėtų dar labiau išsiskirti kaip padanga, skirta sniegui.

Tačiau “Polaris 5” sulaukė kritikos dėl savo elgesio ant šlapios dangos, kur ji buvo linkusi nepakankamai sukti ir per daug sukti. Pranešime spaudai apie “Polaris 6” neminimi konkretūs patobulinimai, susiję su veikimu ant šlapios dangos, tačiau atsižvelgiant į pertvarkytą protektorių, tikėtina, kad naujasis modelis veiks kitaip. Norint patvirtinti bet kokius pokyčius, teks palaukti bandymų. Be to, ankstesnė karta buvo kritikuojama dėl nepakankamos vairo reakcijos ir tikslumo sausame kelyje – šioje srityje taip pat reikia atlikti naujojo modelio bandymus.

Prieinamumas ir kaina

“Barum Polaris 6” galima įsigyti 20 dydžių, nuo R15 iki R19. Remiantis ES etiketėmis, ji nuolat gauna C sukibimo su šlapia danga įvertinimą ir B/C/D degalų naudojimo efektyvumo įvertinimą, o siauresni dydžiai gauna geresnius degalų naudojimo efektyvumo įvertinimus. Naujasis modelis yra vidutiniškai 20 % brangesnis už ankstesnįjį, tačiau verta pažymėti, kad abiejų kartų padangų dydžių asortimentas sutampa minimaliai.