Naujoji “Bridgestone Blizzak 6”: šlapiomis sąlygomis veikianti žieminė padanga žada 30 % ilgesnį tarnavimo laiką

Šiemet “Bridgestone” taip pat pristatė naują žiemos sezonui skirtą produktą ir, kaip ir “Continental”, gerokai supaprastino savo modelių pavadinimus. Taigi, po “Blizzak LM-005” dabar turime tiesiog “Blizzak 6”.

Ankstesnė karta

Bridgestone Blizzak LM-005

Bridgestone Blizzak LM-005

★★★★☆ 4.4/5

Matmenys: 155/30R14 - 315/70R22

Number of sizes: 184

Testų skaičius: 5

Parodyti daugiau informacijos ...

Kaip įprasta “Bridgestone” grupės padangoms, naujasis modelis taip pat pristatomas su papildoma ENLITEN technologija, kuri užtikrina mažesnį pasipriešinimą riedėjimui ir ilgesnį tarnavimo laiką. Šią technologiją naudoja ne tik “Bridgestone”, bet ir giminingas prekės ženklas “Firestone”. Ankstesnės kartos padangos bandymuose pasiekė gana gerų rezultatų, nors kai kuriuose iš jų taip pat užėmė žemesnes vietas. Šie bandymai turėjo vieną bendrą bruožą – juose buvo vertinamos ir važiavimo savybės ant ledo, kurios nėra visiškai standartinės. Būtent ant ledo ankstesnės kartos automobiliui kilo sunkumų. Pranešime spaudai apie “Blizzak 6” konkrečiai neminimos savybės ant ledo, todėl dar neaišku, ar “Bridgestone” inžinieriai daug dėmesio skyrė ir šiam aspektui, tačiau tai tikrai būtų prasminga.

Bridgestone pristato LM-005 kaip 23 bandymų nugalėtoją, ir tai yra teisinga, tačiau iš viso buvo atlikta tikrai daugiau nei 40 bandymų, ir LM-005 pasirodė gerai, ypač R17 ir didesnių dydžių. Pažiūrėsime, kaip seksis šiam naujam modeliui, tačiau, remiantis nepriklausomais bandymais, panašu, kad naujoji versija patenka tarp geriausių “Premium” klasės žieminių padangų, ypač stabdant ant šlapios dangos, o tai labai svarbu Europos miestuose žiemą.

Kaip matome, naujasis modelis yra greičiau evoliucija nei revoliucija

2023 m. lapkritį “Bridgestone” prašymu “TÜV SÜD” atlikti bandymai parodė, kad “Blizzak 6” yra konkurencinga kiek neįprastoje kombinuotoje disciplinoje “greitėjimas ir stabdymas ant sniego”, nustatydama 100 % kontrolinį rezultatą. Michelin” surinko 95,5 %, “Pirelli” – 97,8 %, o “Goodyear” ir “Continental” taip pat pasiekė 100 %.

Stabdant ant šlapios dangos “Bridgestone” užfiksuotas 35,1 m, “Continental” – 35,9 m, “Goodyear” – 36,4 m, “Michelin” – 35,5 m, o “Pirelli” – 36,0 m stabdymo kelias. Taigi, “Blizzak 6” padangos demonstruoja, kad daugiausia dėmesio skiria eksploatacinėms savybėms ant šlapios dangos, o tai yra įdomus kontrastas daugumai aukščiausios klasės padangų, kurių prioritetas yra eksploatacinės savybės ant sniego.

ENLITEN technologijos naudojimas turėtų užtikrinti trečdaliu ilgesnį tarnavimo laiką, palyginti su pirmtaku, o tai gana įspūdinga.

Pažvelkime atidžiau, kas testuotojams patiko ir nepatiko ankstesnės kartos automobiliuose. Beveik visuose bandymuose buvo paminėtas puikus valdymas ant šlapios dangos, didelis atsparumas akvaplanavimui ir trumpas stabdymo kelias ant šlapios dangos. Taip pat dažnai buvo giriamas valdymas sausame kelyje, mažas pasipriešinimas riedėjimui ir didelis komfortas. Tačiau, be minėtų savybių ant ledo, kaip trūkumai dažnai buvo minimas ilgesnis stabdymo kelias ant sausos dangos ir trumpas tarnavimo laikas. Šios problemos nebeturėtų kelti problemų, nes naujoji versija pasižymi 30 % ilgesniu tarnavimo laiku. Kai kuriuose bandymuose taip pat buvo pastebėtas prastesnis valdymas ant sniego, tačiau, remiantis “Bridgestone” matavimais, atrodo, kad ši problema buvo išspręsta.

Remiantis kol kas turima informacija, “Blizzak 6” atrodo labai perspektyvi. Tačiau netrukus pirmuosiuose šio sezono žieminių padangų bandymuose pamatysime, kaip ji iš tiesų veikia. Jei “Bridgestone” iš tiesų pavyko 30 proc. pailginti padangos tarnavimo laiką ir kartu pagerinti važiavimo savybes, bandymuose ji turėtų pasirodyti labai gerai.