AUTO Straßenverkehr paskelbė pirmąjį 2024 m. žieminių padangų testą – išbandyta naujoji “Blizzak 6

Laukimas baigėsi – turime pirmąjį 2024 m. žieminių padangų testą, kurį atliko “AUTO Straßenverkehr”. Bandyme daugiausia dėmesio skirta 235/55 R18 dydžio padangoms, tinkamoms tokiems automobiliams kaip “Škoda Kodiaq”, “Audi Q3”, “VW Tiguan” ir “Seat Tarraco”, kuris taip pat buvo naudojamas kaip bandomasis automobilis. Džiaugiamės, kad į šį sąrašą įtrauktos naujosios “Bridgestone Blizzak 6” padangos, kurias aptarėme šios savaitės pradžioje. Teste pateiktos visos pagrindinės premium klasės visureigių padangos, taip pat keletas biudžetinių variantų, tad pasinerkime į jį.

Bandymai buvo atliekami Skandinavijoje, o padangų eksploatacinės savybės sausoje aplinkoje įvertintos Vokietijoje. Be važiavimo bandymų, svarbus veiksnys buvo ir pasipriešinimas riedėjimui, ypač atsižvelgiant į tai, kad elektriniai automobiliai toliau populiarėja, o žiemos nuotolio rida tampa itin svarbiu kriterijumi. Padangos 235/55 R18 yra įprastas visureigių dydis, todėl kai kurie iš bandytų modelių yra skirti tik visureigiams, o kiti skirti bendram naudojimui įvairiose transporto priemonėse.

“Michelin Pilot Alpin 5 SUV” – puikus rezultatas ant sniego

Pradėkime nuo nugalėtojo, kuris padangų bandymuose pasiekė precedento neturintį rezultatą – puikų rezultatą ant sniego visose disciplinose. Nesvarbu, ar tai būtų stabdymas, valdymas, ar sukibimas, “Michelin Pilot Alpin 5 SUV” pelnė 10 balų ir beveik dominavo visose kategorijose. Vienintelė išimtis – stabdymo kelias, kur ją vos 0,2 metro aplenkė “Bridgestone”. Ši padanga taip pat pasižymi dinamišku valdymu, didelėmis saugumo atsargomis ir subalansuotomis važiavimo savybėmis tiek ant šlapios, tiek ant sausos dangos. Trūkumas – jos atsparumas akvaplanavimui galėtų būti šiek tiek geresnis, o pasipriešinimas riedėjimui nėra aukščiausio lygio, tačiau ji vis tiek laimėjo bendrą testą didele persvara.

Testo nugalėtojas

Michelin PILOT ALPIN 5

Michelin PILOT ALPIN 5

★★★★½ 4.9/5

Matmenys: 205/30R16 - 315/65R22

Number of sizes: 84

Testų skaičius: 5

Parodyti daugiau informacijos ...

Continental TS870 P – pasipriešinimo riedėjimui čempionas

Continental” žieminės padangos garsėja puikiu balansu, ir šis bandymas dar kartą patvirtino šią reputaciją. TS870 P gavo beveik vienodus įvertinimus važiuojant šlapiu, sausu ir sniegu. Iš tiesų ji išsiskiria mažu pasipriešinimu riedėjimui, todėl yra puikus pasirinkimas elektra varomiems ir ekonomiškiems automobiliams. Populiarėjant elektra varomiems automobiliams, padangų eksploatacinių savybių reikalavimai keičiasi energijos vartojimo efektyvumo link, o mažas pasipriešinimas riedėjimui padeda prailginti elektromobilių ridą, todėl TS870 P ypač tinka augančiai elektromobilių rinkai. Tačiau tai nėra pati sportiškiausia padanga, nes buvo pastebėta, kad ji vangiai reaguoja į vairo mechanizmą.

Continental WinterContact TS 870 P

Continental WinterContact TS 870 P

★★★★½ 4.8/5

Matmenys: 195/30R16 - 325/70R22

Number of sizes: 145

Testų skaičius: 5

Parodyti daugiau informacijos ...

“Bridgestone Blizzak 6” – naujokas, laimintis šlapiame kelyje

Neseniai rašėme apie “Blizzak 6”, atkreipdami dėmesį į jos žadamą pranašumą važiuojant šlapia danga, ir šis bandymas tai patvirtina. Blizzak 6 pasiekė puikų 10 balų įvertinimą stabdymo ant šlapios dangos, valdymo ir išilginio akvaplanavimo srityse. Be to, pagerėjo jos pasipriešinimas riedėjimui – dėl to dažnai kritikuojamas jos pirmtakas LM-005. Padangų savybės ant sniego taip pat gerokai pagerėjo – “Blizzak 6” užėmė antrąją vietą, nusileisdama tik “Michelin”. Tiesą sakant, jis galėjo laimėti visą testą, jei jo savybės sausoje vietoje būtų geresnės, o tai yra didžiausias modelio trūkumas. Vis dėlto “AUTO Straßenverkehr” vienodai vertina sausos, šlapios ir sniego dangos savybes, o tai gali neatitikti visų prioritetų – vertinant žiemines padangas sausos savybės dažnai nėra tokios svarbios. Apskritai esame maloniai nustebinti geru šio naujojo modelio pasirodymu.

Bridgestone Blizzak 6

Bridgestone Blizzak 6

★★★★☆ 4.4/5

Matmenys: 175/35R16 - 275/65R21

Number of sizes: 68

Testų skaičius: 2

Parodyti daugiau informacijos ...

Biudžetiniai variantai – “Hankook”, “GT Radial” ir “Falken” išlaiko savo pozicijas

Apžvelgę aukščiausios klasės galimybes, pereikime prie biudžetinių padangų. Gera žinia yra ta, kad net ir šioje didesnėje žieminių padangų kategorijoje yra stiprių biudžetinių padangų konkurentų. Hankook Winter Icept Evo X pateko į geriausiųjų penketuką ir gavo “labai gerą” įvertinimą. Ji gerai važiavo ant sniego, išliko stabili ant šlapio kelio, puikiai atsispyrė akvaplanavimui ir sportiškai valdė sausą paviršių. Tačiau jo stabdymo kelias šlapiame kelyje buvo šiek tiek ilgesnis, silpnesnis sukibimas šlapiuose posūkiuose ir jis buvo šiek tiek triukšmingas.

Hankook Winter i*cept evo3 X W330A

Hankook Winter i*cept evo3 X W330A

★★★½☆ 3.6/5

Matmenys: 215/30R17 - 315/65R22

Number of sizes: 68

Testų skaičius: 5

Parodyti daugiau informacijos ...

Bandytojams įspūdį paliko ir Kinijoje pagamintų “GT Radial” padangų veikimas, kuris buvo įvertintas “gerai”. Ji pasižymėjo geru sukibimu stabdant ir posūkiuose ant šlapios dangos, o sausuose posūkiuose – padoriu valdymu. Ji taip pat pasižymėjo mažu pasipriešinimu riedėjimui ir mažu triukšmo lygiu. Tačiau ji sunkiai važiavo ant sniego, buvo pastebimai per daug pasukta, netiksliai valdoma ant šlapios dangos ir jos apsauga nuo akvaplanavimo buvo žemesnė nei vidutinė. Bandytojai šią padangą rekomendavo regionams, kuriuose žiemos yra švelnesnės, nors tokiais atvejais visureigės padangos gali būti geresnis pasirinkimas.

GT Radial WinterPro2 Sport

GT Radial WinterPro2 Sport

Matmenys: 205/35R17 - 245/65R19

Number of sizes: 23

Testų skaičius: 1

Parodyti daugiau informacijos ...

Verta paminėti ir “Falken” padangą, kuri gavo beveik tokį patį įvertinimą kaip ir “GT Radial”, tačiau yra šiek tiek labiau subalansuota, t. y. blogiau veikia ant šlapios dangos ir geriau – ant sausos ir sniego.

“Nokian” susiduria su geopolitinėmis problemomis

Įdomus bandymo aspektas buvo “Nokian” padangų, kurios susidūrė su iššūkiais po to, kai perkėlė gamybą iš Rusijos, rezultatai. Dėl šio perkėlimo kilo nuoseklumo problemų, todėl padangos prasčiau stabdė ant sniego – tai sritis, kurioje “Nokian” tradiciškai pirmauja. Tikimės, kad “Nokian” pavyks tai ištaisyti ir sugrįžti į rezultatų lentelių viršų.

Nokian Snowproof 2 SUV

Nokian Snowproof 2 SUV

★★★☆☆ 3.2/5

Matmenys: 215/35R16 - 315/65R21

Number of sizes: 49

Testų skaičius: 2

Parodyti daugiau informacijos ...