2024 m. žieminių padangų testai – ko tikėtis?

Niekas nemėgsta to girdėti, bet vasara eina į pabaigą, o artėjant šaltesniems mėnesiams pamažu pradedama kalbėti apie žiemines padangas. Kaip ir kasmet, stebime visus profesionalius padangų testus, kad padėtume jums orientuotis rinkoje ir išsirinkti geriausią variantą savo automobiliui nepermokant. Rašydami šį straipsnį rugpjūčio pabaigoje, dar per anksti vertinti šio sezono bandymus, tačiau apžvelgsime naujausių turimų bandymų rezultatus, patikrinsime, ar šiemet yra kokių nors naujokų, ir pabandysime nuspėti, kaip jie bus vertinami pagal ankstesnius modelius. Taigi, pasinerkime į šią temą.

GoodYear UltraGrip Performance 3 – praėjusių metų naujokas

Pradėsime nuo naujų padangų – “UltraGrip Performance 3” buvo pristatyta praėjusiais metais ir ji vis dar spėjo pasirodyti bandymuose, todėl jau žinome, kaip ji atrodo lyginant su kitomis rinkoje esančiomis padangomis – ir tai yra gerai. Iš viso turime 7 bandymus, kuriuose ji laimėjo vieną, o vėliau pateko tarp geriausiųjų, svyruodama tarp antros ir penktos vietos. Visuose bandymuose naudotos R17 ir didesnių dydžių padangos, tačiau “Goodyear” šiais metais pridėjo krūvą naujų matmenų, todėl siūlomi įspūdingi 137 dydžiai nuo 14 iki 22 colių – yra didelė tikimybė, kad UG3 padangą galėsite pritaikyti savo automobiliui.

O kodėl turėtumėte to norėti? Na, tai neabejotinai viena geriausių padangų rinkoje, o tai rodo, kokios subalansuotos iš tikrųjų yra jos eksploatacinės savybės, kartu ypatingą dėmesį skiriant eksploatacinėms savybėms sniege, kur ji paprastai pranoksta net geriausias premium klasės padangas. bandymuose taip pat paminėtas mažas triukšmas ir gera rida, kurie yra svarbūs žieminėms padangoms. Bandymuose, kuriuose ši padanga nelaimėjo, yra padangų, užėmusių aukščiausias vietas, į kurias dėmesį sutelksime vėliau, pavyzdys: “Bridgestone Blizzak LM-005”, “Michelin Pilot Alpin 5”, “Continental WinterContact TS 870” ir “Hankook Winter i*cept evo3 W330”.

Michelin Pilot Alpin 5

Šiuo metu “Michelin PA5” ne veltui pirmauja mūsų žieminių padangų reitinge – ji laimėjo daugumą bandymų, kuriuose dalyvavo. Tai universaliausia padanga rinkoje, pasižyminti tiek eksploatacinėmis savybėmis sniege (net ir važiuojant intensyviai), tiek valdymo ant sausos dangos savybėmis. Tačiau visa tai kainuoja kainą, kuri yra didelė net aukščiausios klasės padangoms. Jei norite geriausios, tai ši padanga, tačiau jei nenorite mokėti papildomai, labai panašius rezultatus gausite iš kitų sąraše esančių aukščiausios klasės žieminių padangų.

Bridgestone Blizzak LM-005

Blizzak LM-005 tarp konkurentų yra šlapios dangos specialistas, o tai dažniausiai žiemą būna Europos didmiesčiuose. Ji puikiai apsaugo nuo akvaplanavimo, turi mažą pasipriešinimą riedėjimui ir yra labai gerai vertinama bandymuose, o vienintelis didelis trūkumas yra trumpesnis protektoriaus tarnavimo laikas.

Continental WinterContact TS 870

Continental žieminės padangos visada buvo žieminių padangų etalonas ir naujausias TS870 modelis nėra kitoks. Žieminių padangų reitinge jis yra antras, vos keliais taškais žemiau nei “Michelin”, tačiau tai gali greitai pasikeisti, kai šį rudenį bus atliekami nauji bandymai. Kartais šiame straipsnyje paminime, kad padanga yra ko nors specialistė – kalbant apie “Continental”, ji visada taip gerai subalansuota, kad net negalime pasakyti, kurioje disciplinoje ji geriausia – ji tiesiog puikiai tinka visose srityse, o tai labai gerai įvertinama bandymuose. Ir ji nėra tokia brangi kaip “Michelin”. Laimėjo 10 testų ir visai tikėtina, kad šiemet laimės dar daugiau.

Hankook Winter i*cept evo3 W330

Jaučiu, kad kartojuosi, bet “Hankook” padangos pastaraisiais metais buvo gana unikalios. Jos nuolat užima aukščiausias vietas bandymų rezultatų lentelėse, tačiau jų kainos neatspindi aukščiausios klasės padangų kainų, nes jos paprastai būna gerokai mažesnės. Jos puikiai valdo akvaplanavimą, yra labai gerai subalansuotos ir pasižymi puikia trauka ant sniego. Kai bandytojai nustato trūkumus, jie paprastai nurodo didesnį riedėjimo triukšmą ir vidutines sauso stabdymo savybes – tai nedideli kompromisai, atsižvelgiant į gerokai sutaupytas lėšas.

Įperkamiausi variantai – “Kleber Krisalp HP3” ir “BFGoodrich G-FORCE WINTER 2”.


Padangos ” Krisalp HP3″ yra su mumis nuo 2017 m., tačiau net ir 2024 m. jos vis dar gali konkuruoti su dabartinėmis padangomis. Ji orientuota į efektyvumą sniege, pasižymi geru atsparumu akvaplanavimui ir mažu triukšmingumu, tačiau turi nedidelių trūkumų važiuojant sausu keliu ir ant šlapios dangos. Jei jums įdomu, kas yra “Kleber” ir kodėl šis nedidelis gamintojas turi vieną geriausių kainos ir vertės santykio rodiklių rinkoje, atsakymas gana paprastas – tai “Michelin” subženklas, o kaip nustatėme pradžioje, “Michelin” žino, ką daro. Tas pats pasakytina ir apie “BFGoodrich G-FORCE WINTER 2”, kuri taip pat priklauso “Michelin” grupei. Ši padanga iš esmės yra tokia pati kaip “Krisalp HP3”, todėl tiesiog pirkite tą, kuri šiuo metu yra pigesnė.

Išvada

Žiema artėja, kaip sakoma “Sostų žaidime”, tačiau šį kartą stebėsime kitus sostus – žieminių padangų testus. Šiandienos straipsnyje apžvelgėme geriausias praėjusių metų padangas ir tikrai nesitikime, kad šiemet reitingas smarkiai pasikeis, tačiau, žinoma, bus pora staigmenų. Tuo tarpu nepamirškite, kad visuomet geriausia idėja yra patikrinti, kokių padangų galima įsigyti jūsų dimensijoje, palyginti dabartines kainas ir sužinoti, koks pasiūlymas yra geriausias, o tai, sutapus aplinkybėms, be vargo galite padaryti mūsų svetainėje. Dėkojame už dėmesį ir iki pasimatymo žiemą!